ICT & Innovatie


Onze school en Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) hebben inmiddels een mooie voorlopersrol op het gebied van ICT & Innovatie, hier zijn we erg trots op. Op woensdag 7 oktober 2015 was onze school gastheer in het kader van de Nationale Onderwijsweek. Onderstaand fragment geeft een goede impressie van de ontwikkelingen op onze school.Opbouw

We beginnen bij groep 1/2 met het kennis laten maken met apparatuur van deze tijd, tablets dus. De kinderen leren en oefenen in een omgeving waarin de tablet een onderdeel is, net zoals de bouwhoek. 

Naar groep 3 en 4 bouwen we de oefeningen op de tablet voorzichtig uit. Leren lezen kun je ook voor deel digitaal doen. Vanaf groep 5 wordt Begrijpend lezen toegevoegd aan het digitale pakket met de methode Nieuwsbegrip en worden de activiteiten meer en meer opgebouwd. 

Chromebookklas

In groep (6), 7 en 8 werken onze leerlingen voor een groot deel digitaal op Chromebooks. Kleine laptops waar kinderen volledig in de cloud leren en werken. Dit doen ze met hun eigen afgeschermde Google Classroomomgeving en zoals eerder genoemd Pluspunt Digitaal voor rekenen. Zo gaan ze uitstekend voorbereid naar de Middelbare school.  

Google Classroom


Dat er in deze innovatieve omgeving veel energie en beleving bij zowel kinderen als leerkrachten loskomt hebben we goed gemerkt. De resultaten van de leerlingen worden beter en de betrokkenheid neemt flink toe. Ook de komende jaren blijven we als school volop in ontwikkeling om onderwijs te geven dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen van deze tijd.

Ouders en leerkrachten

Ook de ouders en leerkrachten gaan mee in deze ontwikkelingen. Met de app klasbord.nl blijven de ouders informeel op de hoogte van de activiteiten en onderwerpen in de klas. Zo investeren we in het contact met ouders maar kunnen ouders ook makkelijker met hun kind over de onderwerpen op school praten.

De officiële communicatie doen we uiteraard ook digitaal. Dit gaat via Digiduif, ons online platform waar ook de oudergesprekken in gepland worden. Een briefje voor het schoolvoetbal, u raadt het al, via een digitaal formuliertje geeft u uw kind snel en gemakkelijk op.

Uiteraard hechten we het meest waarde aan fijn contact en een goed gesprek, dus wilt u de leerkracht spreken dan doen we dat gewoon op school en niet via de mail. Zo gaan we voor het beste van twee werelden.